Mnoho odborníků se nechalo slyšet a deklarovalo v mnoha ze svých odborných diskusí, které ovoce je nejlépe jíst v zimním období. Ovoce nám pomáhá si chránit tělo před virovými a zánětlivými procesy nejen v našem v dýchacím systému.
Odborníci zejména doporučují zahrnout do stravy ovoce bohaté na vitamin C. Tímto způsobem lze snížit riziko virového onemocnění nebo i zánětu. V tuto chvíli neexistují žádné potvrzené informace o tom, že by vitamin C inhiboval aktivitu koronaviru. Kyselina askorbová však pomáhá posilovat vaše tělo a má příznivý účinek na imunitu.
V chladném období se doporučují konzumovat hlavně pomeranče. Ovoce obsahuje antioxidanty a vlákninu, která je obecně prospěšná pro naše zdraví. Mezi další ovocné produkty s vitaminem C patří pomelo, citron, guava, mandarinky, grapefruit nebo bergamot.
Odborníci také doporučují v zimě konzumovat granátové jablko, kiwi nebo hrozny. Ovoce zvyšuje odolnost proti virům. Hrozny navíc podporují vylučování nežádoucích toxinů z našeho těla.
Uvedené plody pomohou udržovat tělo v dobré kondici, když v zimě není dostatek vitamínů a slunečního záření, a zvyšuje se tím riziko respiračního onemocnění přenášeno vzdušnými kapkami.